بیانیه جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران در مورد انتخابات تونس

در انتخاباتِ اخیر (۲۶ اکتبر۲۰۱۴) تونس مردم به ۲۱۷ نماینده مجلس رِأی دادند. ، کاندید هایِ بلوک لیبرال های سکولار بویژه حزب ندای تونس با بیشترین آراء (۸۵) در مقایسه با بلوک اسلامیِ النهضه (۶۹ کرسی) انتخاب شدند و جریانات چپ، از جمله جبهه خلق توانست که ۱۵ نفر را به پارلمان کشور راهی کند.

پیروزی جریانات دموکرات، منجمله چپها در این انتخابات را میتوان عمدتا ناشی از تصویب قانون اساسی جدید در ژانویه ۲۰۱۴ دانست که ماحصلِ پیروزی انقلاب دموکراتیک در سال ۲۰۱۱ علیه رژیم خودکامه زین العابدین بن علی بوده و به رغم حمل برخی کاستیها و از جمله اعلامِ اسلام به مثابه دین رسمی، اما حقوق دموکراتیک و مدنی ، برابری جنسیتی ،آزادی عقیده و مذهب را تضمین میکند. در چند سال اخیر بعد از پیروزی انقلاب تونس مردم با حضور فعال خود در مبارزات مدنی و از جمله در عرصهِ جنبشهای کارگری و زنان، با مقاومتهای سازمان یافته در مقابل برنامه های واپسگرایانه اسلام گرایان ، جریانات دست راستی و وابسته به رژیم قبلی و دخالتهای قدرتهای جهانی و منطقه ای، توانستند که دستاورد های ارزشمند انقلابی خود، یعنی توانمندیِ همگانی برای استقرار یک نظام سیاسیِ دموکراتیک و به لحاظ ساختاری پاسخگو برای مشارکتِ مردم در امور سیاسی/اجتماعی جامعه را حفظ کنند. با توجه به سطح آگاهی و توانائیِ سیاسی ارائه داده شده از طرفِ مردم تونس، امید زیادی است که در انتخابات آینده ریاست جمهوری به تاریخ ۲۳ نوامبر ۲۰۱۴، از میان ۲۷ زن و مرد، مناسبترین کاندید با مترقی ترین برنامهِ سیاسی که مدافع منافع عموم جامعه بوده در راستای هر چه عمیق تر کردن دموکراسی و عدالت اجتماعی ، انتخاب گردد.

ما در جنبش جمهوریخواهانِ دموکرات و لائیکِ ایران که در پشتیبانی از مبارزات مردمِ ایران برای گذر از نظام جمهوری اسلامی در راستای ایجاد یک ایران آزاد، دموکراتیک و قانونمند در چارچوب یک ساختار جمهوری لائیک تلاش میکنیم، پیشرفت های اخیر در عرصه دموکراسی را به مردم آزادیخواه تونس تبریک گفته و بر این اعتقاد هستیم که اکثریت مردم ایران نیز خواهان ایجاد یک دگرگونی بنیادی در ساختار سیاسی ایران و استقرار آزادیهایِ اساسی دموکراتیک برای مشارکت در امور جامعه و تعیین سرنوشت اجتماعی خود هستند.

شورای هماهنگی جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران

۱۴ نوامبر ۲۰۱۴