سند ساختار
سند ساختار
جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران
مصوب گردهمآیی دوازدهم
(۳ و ۴ ژوئن ٢۰۲۳ برابر با ۱۳ و ۱۴ خرداد ۱۴۰۲)
۱ ـ نام: جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران (مخفف آن ” ج ج د ل ا”)
۲ – تعریف: جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران برای جمهوری، دموکراسی، لائیسیته، عدالت اجتماعی و برابر حقوقی در همه زمینهها از جمله برابر حقوقی جنسیتی در ایران مبارزه می کند.
جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران جنبشی است کثرتگرا، فراگیر علنی و مستقل که در آن همراهان از خاستگاهها و افق های گوناگون گرد آمدهاند تا با جایگاهی برابر، ابتکارات فردی، کوششهای جمعی و داوطلبانه خود را در عرصههای نظری و عملی از راههای دموکراتیک و بر مبنای اسناد پایه مصوب گردهمائیهای سراسری به پیش برند.
۳- اهداف: جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران خواهان سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی در ایران می باشد. مشارکت در روند تحقق این خواست از طریق اقدامات فردی و جمعی در عرصه های نظری و عملی است.
الف- در عرصه نظری: جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران خواهان خود را پایبند میداند تا با اتکا به توانایی ها و استفاده از امکانات تحقیقی و نتایج برگزاری جلسات بحث و گفتگو و سخنرانی, در انتقال بررسی های نظری و عقیدتی خود به جنبش های مدنی در ایران کوشا باشد .
ب- درعرصه عملی: جدل خود را موظف به پشتیبانی از جنبش ها و مبارزات مدنی در ایران میبیند. اقدام به این امر از طریق مشارکت در کارزارهای علیه جمهوری اسلامی، ابتکارات جمعی و یا همکاری و اتحاد عمل با دیگر کنشگران و جریان ها برپایه درک مشترک از مندرجات اسناد و مصوبات جدل امکان می یابد.
۴ – همراه: کسی است که خود را جمهوریخواه دموکرات و لائیک می داند و بهگونهای با این جنبش در پیوند است. مبنای مشارکت همراهان اراده ی آزاد و داوطلبانه، پذیرش مسئولیت و پاسخگوئی نسبت به آن است. توصیه می شود همراهان حداقل ماهانه پنج یورو (یا سالانه شصت یورو) به صندوق مالی بپردازند.
مشارکت در کوششهای جنبش جمهوریخواهان دموکرات و لائیک ایران، فردی و صرفنظر از وابستگی یا عدم وابستگی افراد به احزاب، سازمانها و انجمنهای دیگر است. همراهان همه جا از حقوق یکسان بر خوردارند، از جمله حق انتخاب کردن و انتخاب شدن.
۵– نهاد محلی: همراهان میکوشند برای پیشبرد فعالیتها در محل اقامت خویش، نهادهای محلی بهوجود آورند. نهادها در همه تصمیمگیریها و انتخاب روشهای کار خویش، خود مختارند، تعلق آنها به “ج ج د ل ا” بر مبنای اسناد پایه و مصوبات نشست سراسری است.
نهادها در اتخاذ مواضع سیاسی و انتشار آنها به نام واحد محلی خود در صورت وجود تفاهم و یا احراز اکثریت آراء آزادند. اقلیت برای دفاع از نظرات خود و تبلیغ علنی آن میتواند از همه امکانات جنبش استفاده کند.
– واحدهای محلی در سطوح شهری یا کشوری برپایه سند سیاسی و سند ساختار، تشکیل می شوند و در چارچوب این دو سند، در تمام فعالیت های خویش، خود مختارند.
– حد نصاب واحد های محلی ۳ نفراست.
– مسئولیت موضع گیری های سیاسی واحدهای محلی بر عهده خود این واحدهاست.
۶– گروهای کار (کلیت این بند تا فراهم شدن امکان اجرا به تعلیق می افتد)
۶-۱ ترکیب و چگونگی شکلگیری:
۶-۱-۱ مسئولان گروه های کاری در گردهمائی سراسری انتخاب می شوند.
۶-۱-۲ مسئولان گروه های کاری با توجه به حجم کاری گروه، تعداد اعضای خود را در هر مقطع زمانی می توانند انتخاب کنند.
۶-۱-۳ انتخاب اعضای گروههای کاری از میان داوطلبان، متناسب با فعالیت های گروه با مسئول گروه و با تائید شورای هماهنگی است. (تبصره ۱)
۶-۱-۴ تصمیم گیری های گروه بر اساس رأی اکثریت تشکیل دهنده گروه قابل اجراست. (تبصره ۲)
۶-۱-۵ سه بار غیبت غیر موجه همراه داوطلب در جلسات گروههای کاری، میتواند با تصمیم جمعی گروه، منجر به حذف همراه از گروه شود.
تبصره ۱: بعد از تشکیل گروههای کاری، در خواست جدید از همراهان برای شرکت در گروهای کاری با تصمیم اکثریت گروه است.
تبصره ۲: در صورت برابری آرا، نظر مسئول گروه راه گشاست. بر این اساس توصیه میشود که تعداد اعضای گروه ها فرد باشد.
۶-۲ وظایف و اختیارات:
۶-۲-۱ گروه کار “سیاسی” به سهم خود موظف است در تدارک بحثهای علنی پیرامون مضامین مطرح در اندیشه جمهوریخواهی و پیشبرد مباحثی که نشست سراسری مشخص میکند، بکوشد.
۶-۲-۲ گروه “ارتباطات” نهاد ارتباطی سراسری و عهدهدار مناسبات جنبش با نیروها و مجامع ایرانی و خارجی بوده، موظف است در معرفی جنبش به افکار عمومی ایرانی و خارجی بکوشد.
۶-۲-۳ گروه “سایت و شبکههای اجتماعی” بازتاب دهنده افکار جنبش جمهوری خواهی پیرامون مضامین پایه ای آن، مثل جمهوری خواهی، دموکراسی و لائیسیته میباشد.
۶-۲-۴ گروههای کاری آئیننامهی داخلی خود را تدوین می کنند. آئیننامه انتشار علنی خواهد یافت.
۶-۲-۵ گروههای کاری در تصمیم گیریها و انتخاب روشهای کار خویش (در چار چوب موازین ج.ج.د.ل.ا) خود مختار هستند.
۶-۲-۶ مسئولین گروههای کاری موظفند گزارش کاری گروه خود را به همراهان، شورای هماهنگی و گردهمایی سراسری ارائه دهند.
۶-۲-۷ در نبود گردهمایی سراسری، فقط شورای هماهنگی میتواند برکل فعالیت گروهها، در صورت عدم تناسب فعالیت آنها، بر طبق سند ساختار و سیاسی، ناظر و تصمیم گیرنده باشد.
۷- گرایشهای سیاسی – نظری
همراهان هم نظر میتوانند در محدوده توافقات سند سیاسی در گرایشهای گوناگون خود را متشکل نموده و از تمام امکانات جنبش برای تبلیغ علنی نظرات خود استفاده کنند و اعلام موضع نمایند.
۸– شورای هماهنگی
تعریف: شورای هماهنگی نهاد هماهنگ کننده فعالیت ها و پیگیری تصمیمات گردهمائی سراسری و نشست همراهان است.
۱– ۸ ترکیب و چگونگی شکل گیری
شورای هماهنگی مرکب از سه مسئول سیاسی، ارتباطات و تارنما، منتخب گردهمائی سراسری می باشند.
۲– ۸ وظائف و اختیارات
۸-۲-۱ شورای هماهنگی هر ماه حداقل دو نشست مجازی با همراهان برای تصمیمگیری و تقسیم کار در کلیهی امور ج.ج.د.ل.ا. برگذار می کند. تصمیمات در این نشست با اتفاق دوسوم آرأ حاضرین در جلسه گرفته میشوند. این نشست میتواند به نام ج.ج.د.ل.ا. و در چهارچوب منشور، بیانیه صادر کند. بیانیه ها باید موافقت دوسوم آرآ همراهان را به دست آورند.
تبصره ۱: تصمیمات در نشست همراهان نمیتوانند مغایر با منشور، سند ساختار و مصوبات گردهمآیی سراسری باشند.
۸-۲-۲ شورای هماهنگی یک ائین نامه داخلی برای خود تهیه میکند.
۹– مشارکت زنان
برای عملیشدن امر سهمیهبندی: در پیروی از مصوبه نخستین گردهمائی سراسری مبنی بر پذیرفتن سهمیه ۵۰ درصدی زنان، که هدف جنبش میباشد و مشارکت متساوی زنان و مردان، درتمام نهادهای انتخابی و عرصه های فعالیت جمعی، درصورتی که تعداد شرکتکنندگان زن در نشستهای همگانی محدود بود، کوشش میشود حتی المقدور در نهادهای انتخابی به هدف۵۰ درصد نزدیک شد.
۱۰– گردهمائی سراسری
ـ گردهمائی سراسری، بالاترین نهاد «ج.ج.د.ل.ا.» است.
– گردهمآیی سراسری عادی سالانه، به دعوت شورای هماهنگی و با شرکت همراهان به صورت علنی برگزار میشود. در صورت عدم امکان تشکیل نشست حضوری، گردهمآیی مجازی برگزار میشود.
– گردهمائی سراسری، در تمام امور جاری سیاسی و تشکیلاتی تصمیمگیری میکند و تصمیماتش را با پشتیبانی آرای اکثریت همراهان حاضر به اجرا می گذارد.
– در گردهمائی سراسری عادی، بر مبنای گزارش شورای هماهنگی، فعالیت آتی جنبش مورد بحث و بررسی همراهان قرار میگیرد و راستای حرکت آینده تعیین میشود.
– گردهمائی سراسری فوقالعاده به درخواست بیست درصد از همراهان برگزار میشود.
۱۱ ـ نحوه انتخابات در گردهمائی سراسری
– حداقل رای لازم برای انتخاب کاندیداهای مسئولان گروه های کاری ۲۰ در صد آرای حاضران در جلسه می باشد.
– برای هر گونه تغییر در سند سیاسی و یا سند ساختار، تصمیمات با اکثریت بیش از شصت در صد همراهان حاضر به تصویب میرسد.
۴ ژوئن ٢۰۲۳